Over onsNaast Bristol is aan Gedempte Gracht 1 onlangs een nieuwe eetgelegenheid van start gegaan. Yoshi Yoshi (Japans voor zoiets als 'Erg Lekker') is een stijlvol ingericht restaurant waar de gasten onbeperkt kunnen smullen van verrukkelijke Japanse specialiteiten naar een nieuw concept voor één vaste prijs.

,,Men kan in twee uur tijd onbeperkt uit onze menukaart bestellen," licht eigenaresse Shupei Xu toe. ,,De bestelling wordt direct klaargemaakt en aan tafel geserveerd. De kaart biedt een uitgebreide keuze aan salades, Sushi's, Kushi's, Tempura en Teppenyaki (bakplaat)gerechten. Bij het diner is een verrassingdessert inbegrepen". Bedoeling is dat de gasten zelf het bestelformulier invullen: bij de lunch per ronde maximaal acht gerechtjes per persoon en bij het diner vijf items per persoon. Er kan alleen nogmaals besteld worden indien de vorige bestelling al geconsumeerd is.

'Verspilling wordt niet gewaardeerd' zo luidt de brochure. 'Restanten als gevolg van overbestelling worden in rekening gebracht. Sushi's ? 1,= per stuk en warme gerechten ? 3,= per gerecht'). Kijk, dat is klare taal! Het restaurant dat plaats biedt aan zo'n 125 personen, beschikt over robuuste tafels met comfortabele lederen stoelen. De huisstijl is uitgevoerd in de kleuren antraciet en bordeauxrood met hier en daar wat Japanse accenten. Naast de borden liggen eetstokjes, maar wie liever gewoon bestek prefereert, wordt vanzelfsprekend op zijn wenken bediend. Gastvrouw Shupei Xu vertelt dat het interieur van voorganger restaurant Splendor compleet op de schop is gegaan. Trots wijst ze op de hypermoderne bar en het open buffet waarachter een team koks al volop bezig is met de voorbereiding van de maaltijden. ,,De bovenverdieping is binnenkort gebruiksklaar voor gezelschappen en grote tv-schermen zijn al besteld," laat ze enthousiast weten. Shupei Xu is al jarenlang werkzaam in de horeca en heeft ruime ervaring opgedaan in zowel Chinese als Japanse restaurants.

Nu wil ze ook de inwoners van Zaanstad eens laten kennismaken met de Japanse eetcultuur. De keuken van Yoshi Yoshi is geopend dinsdag t/m donderdag van 13.00 - 22.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.30-23.00 uur. Ook is het mogelijk bestellingen bij Yoshi Yoshi af te halen om er thuis eens uitgebreid van te genieten. Voor reserveringen: tel. (075) 6706812 / fax (075) 6706813 en zie ook www.yoshiyoshi.nl